strepen

Ondernemersreis 2019

In 2019 ging een groep ondernemers, vergezeld met het bestuur van de stichting, op reis naar Gambia. Hierbij werd kennis gemaakt met het leven in Gambia én werd ontdekt wat Stichting Samen voor Gambia betekent voor het land. 

We wilden eigenlijk wel eens met het gehele bestuur ineens op reis. We zochten na Nanabah eigenlijk weer een nieuw project en we wilden ook eigenlijk ook wel eens een andere mogelijkheid van gelden werven bedenken.

Uiteindelijk hebben we dit verenigd in een ondernemersreis. Wij als bestuur met zijn allen, nieuwe mensen laten kennismaken met het leven in Gambia, laten zien wat wij doen en hen interesseren in onze doelen.

In november 2019 was het zover, 10 personen hadden zich aangemeld en stemden in met onze reisplanning. Het werd een combi van snuiven aan lokaal overnachten, kijken op onze projecten, bezoeken van enkele kleinschalige toeristische projecten maar vooral kennismaken met het Gambiaanse dagelijkse leven zowel in de steden als op het platteland. 

Om dit te kunnen doen waren er twee taxibusjes geregeld om ons een week door Gambia te rijden. (Taxi op zijn gambiaans wel te verstaan, zitten en rijden.) Het hotel was netjes en verzorgd we sliepen er uiteindelijk maar enkele nachten want we sliepen ook in Pinai.

Het was een vol schema met bezoeken aan projecten in opbouw, bestaande projecten en potentiel nieuwe projecten. Cultuur snuiven met een bezoek aan.... en enkele kleinschalige toeristische bezienswaardigeheden maar vooral ook kennismaken met het "dagelijkse leven" op het armste platteland. 

En uiteraard zochtten we tussendoor naar een nieuw project.  Het was voor alle deelnemers een onvergetelijke ervaring en zeer geslaagd. Het nieuwe project hebben we in principe gevonden.  De doorstart om e.e.e defintief te realiseren loopt helaas veel vertraging op door alle toestanden rondom Covid-19.  Maar hierover vermelden we graag meer zodra we stappen kunnen maken. Er worden op dit moment voorbereidingen gedaan.

 

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!