strepen
Tuinomheining in Njau

Tuinomheining in Njau

Tuinomheining in Njau

Het project dokterspost in Njau is voor ons zo goed als afgerond. Omdat de overheid haar taak hier zelf heeft opgepakt zullen wij deze los laten en uitsluitend nog af en toe bezoeken om te checken dat e.e.a geleid blijft zoals wij dat voor ogen staan.

Omdat wij niet datgene hebben hoeven doen wat we voor ogen hadden in dit dorp en we toch iets extra's wilden doen kwam vanuit de inwoners uit het dorp en omliggende omgeving nog wel het verzoek om hen te helpen met het onderhoud van de "grote tuin" rondom het dorp (ong 1,3 ha). In de "grote tuin" rondom het dorp verbouwen de bewoners veelal hun eigen voedselvoorziening.  Na het regenseizoen wordt de grond bewerkt en wordt er geplant en gezaaid. De eerste weken na de natte periode is de toch wel vruchtbare grond prachtig groen en groeit alles volop. Doormiddel van eigen putten kunnen ze de gewassen ook lange tijd voorzien van voldoende water.

               

Dat is tevens het moment dat de natuur weer behoorlijk verschraalt en het loslopende vee rondom de dorpen de mooie tuinen ontdekt.  U begrijgt het al, er blijft er van het vele werk weinig moois over. Een kudde koeien of geiten over de tuin laten weinig heel van al het noeste werk. 

We kregen het verzoek of we financieel konden bijspringen voor de inkoop van materialen om een voldoende veewerend hekwerk te maken rondom deze tuin.

Uiteraard hebben we met de bevolking meegedacht hoe dit er dan uit zou moeten komen te zien, zodat het ook een goede investering voor lange termijn gaat worden want alleen stokken en takken is voor langere tijd niet afdoende.

Uiteindelijk is besloten dat we hiervoor budget beschikbaar te stellen op voorwaarde dat de bevolking de uitvoering zelf ter hand neemt. Ze verrichten zelf de inkoop en maken er iets goeds van.

De inkoop van materialen is inmiddels gedaan,  de eerste voorbereidingen ook, maar de extreem natte en lange regenperiode van de laatste gooit flink wat roet in het eten zodat e.e.a nog niet klaar is.

We houden u op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!