strepen
Medische Post - Pinai

Medische Post - Pinai

Medische Post - Pinai

In 2009 werd ten tijde van het eerste bezoek aan Gambia duidelijk dat er in de omgeving van Pinai geen goede medische voorzieningen waren. Vrouwen hadden geen goede voorzieningen om te kunnen bevallen, de toegang tot de medische zorg was moeilijk te verkrijgen, malaria is veel voorkomend en de kindersterfte is hoog. Om die reden is de stichting in 2010 begonnen met de bouw van de medische post. De lokale bevolking hielp mee en de bouw vorderde spoedig.

Tegelijkertijd werden er afspraken met de lokale overheid gemaakt over de bezetting en bevoorrading van de medische post. Het streven van de stichting is dat de medische post volledig zelfvoorzienend zal zijn. De medische post is op 1 maart 2012 officieel geopend. Een wit en modern gebouw in het Afrikaanse landschap. Sinds die tijd hebben reeds vele mensen uit de hele regio de medische post bezocht voor medische hulp.

Een team van dorpsbewoners dragen zorg voor de staat van het gebouw en het terrein. Alles wordt dagelijks schoongemaakt door drie vrouwen uit het dorp en de hygiëneregels worden strak nageleefd. De post wordt veel bezocht door mensen uit de hele regio. De dokter zet zich daarom 7 dagen in de week in voor de medische post. Er zijn al duizenden mensen behandeld in de medische post.

Met de overheid hebben we afspraken gemaakt over de stationering van artsen, het loon voor het ondersteunend personeel en het maandelijks aanleveren van het standaardpakket aan medicijnen. De grootste kosten had de stichting aan het bouwen van de medische post. Ook nu zijn er ook nog jaarlijkse onderhoudskosten en maandelijkse operationele kosten om de medische post draaiende te houden. Deze kosten worden betaald vanuit onze stichting.

Delen
Een steentje bijdragen?
Ook interresant
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!