strepen
Medische Post - Nanaba

Medische Post - Nanaba

Medische Post - Nanaba

In het najaar van 2015 zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe project. De medische post in Pinai draait goed en er zijn geen grote aanpassingen meer nodig.

Omdat we zagen wat de impact van de medische post in Pinai was, en de kennis die we hieromtrent hebben opgedaan, wilden we graag verder gaan met een project op dit gebied.

In samenspraak met de overheid, kwam de medische post in Nanaba in beeld. Deze medische post was veel groter dan in Pinai en bediende een veel groot gebied. Echter door het regenseizoen eind 2015 was de post nagenoeg verwoest.

Met de overheid hebben we besloten dat we zouden helpen met de wederopbouw. Het wederom operationeel krijgen en houden, is de taak zijn van de overheid. Wij stimuleren en initiëeren waar we dat nodig/wenselijk achten. Voor ons weer nieuw aan deze post is dat hier tevens de periodieke vaccinaties voor malaria worden gedaan. Een voorwaarde bij deze verbouwing was dat er dus een veel grotere wachtruimte diende te worden gerealiseerd.

In de zomer van 2016 zijn de ontwerpen voor de medische post gemaakt, daarna heeft onze vaste aannemer in Gambia offertes opgemaakt en is er gestart met de sloop van wat er nog over was van de zeer vervallen post.

In september 2016, na het regenseizoen is begonnen met de wederopbouw. Ruim een half jaar later, in april 2017 is de medische post in Nanaba opgeleverd.

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!