strepen
Ambulance - Pinai

Ambulance - Pinai

Ambulance - Pinai

Het was al lange tijd een wens van ons en de lokale bewoners om een ambulance te hebben in Pinai.  In 2017 nemen Martinus van Nieuwkoop en Janne Waag contact op met de stichting. Zij hebben een nieuwe bedrijfswagen aangeschaft en zoeken een goede bestemming voor de huidige gebruikte bedrijfswagen. Ze hadden over ons gelezen en wilden graag de bedrijfswagen aan ons schenken.

Zelf hebben ze de VW Transporter omgebouwd en geschikt gemaakt tot Gambiaanse ambulance. Maar daarmee hield het niet op. Ze wilden de auto graag zelf naar Gambia brengen; een tocht van meer dan 7.000 kilometer!

De afspraken zijn rond: de bemanning wordt verzorgd door de lokale bevolking bij toerbeurt (voorzover de beschikking hebben over een rijbewijs), de overheid draagt zorg voor de bekostiging van brandstof en evt. reparaties. 

In februari 2018 was het dan ook zover: de ambulance werd afgeleverd op de standplaats in Pinai.

In de loop der jaren zijn er vele patienten mee vervoerd met name richting het ziekenhuis in Bansang. 

Per april/mei 2021 heeft de overheid aangegeven niet langer de kosten voor haar rekening te kunnen nemen doordat ze andere afspraken heeft gemaakt omtrent het landelijke ambulance vervoer. Er staat inmiddels een nieuwe ambulance op slechts enkele kilometers bij een andere dokterspost. Deze is ook snel beschikbaar en beschikt over beter opgeleidde bemanning.  Daarnaast zaten er behoorlijke onderhoudskosten aan te komen, aan de in Pinai gestationeerde ambulance. Die zowel niet door de bevolking als door de stichting konden worden gedragen.  De ambulance is uiteindelijk overgedragen en van de (restant opbrengst worden weer andere noodzakelijke medicijnen en goederen gekocht voor de instandhouding van onze post. Nogmaals hartelijk namens  vele patiënten voor het bijzondere initiatief van Martinus Nieuwkoop en Janne Waag. 

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!