strepen

Vacature vrijwilliger communicatie

Lijkt het jou leuk om naast je werk je vrijwillig in te zetten voor mensen die leven in armoede?  Heb je affiniteit met marketing via social media en content op websites? Dan zijn we op zoek naar jou! Wil jij ons helpen het verschil te maken?

Stichting Samen voor Gamba

Sinds de oprichting in 2010 is de Hoogeveense Stichting Samen voor Gambia succesvol in het West afrikaanse land Gambia. Diverse projecten zijn in samenwerking met de lokale bevolking en de overheid gerealiseerd. Juist door deze samenwerking zijn de projecten duurzaam en overdraagbaar. Op deze manier wordt de Gambiaanse bevolking zelfredzaam en geeft het hen een positieve wending aan het leven in het arme Gambia. Onze missie is: Opstarten en begeleiden van duurzame projecten op het gebied van gezondheid, onderwijs en agrarisch gebied ter bevordering van de leefomstandigheden in Gambia.

Gambia

Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in West-Afrika dat rondom grenst aan Senegal en de Atlantische oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook aan beide zijden van de Gambia rivier. Gambia is zo'n 250 kilometer lang en slechts enige kilometers breed. Daarmee is Gambia het kleinste land van Afrika.

Bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit 5 vrijwilligers. Je wordt onderdeel van deze groep mensen. We vergaderen ca. 7x per jaar op een doordeweekse avond. Dit is wel afhankelijk van de ontwikkeling rondom te realiseren projecten of evenementen die we organiseren voor het inzamelen van gelden, soms is het noodzakelijk hiervoor intensiever samen te werken. De sfeer is altijd informeel tijdens de vergaderingen.

Reizen

We reizen met regelmaat naar Gambia. Meegaan is geen vereiste, maar wel ontzettend gaaf !! Tijdens zo'n reis ervaar je waarom we als stichting ons inzetten voor de mensen in Gambia. We betalen de reis en verblijfkosten van een reis altijd zelf. (Ca. € 800,- totaal). Hiermee garanderen we dat al het sponsorgeld naar de projecten toe gaat. De reisduur is één week.

Communicatie en Marketing

Wij zijn op zoek naar iemand die ons bestuur komt versterken met de specialiteit communicatie en marketing. Je denkt mee en je bent betrokken bij de projecten en evenementen, daarnaast zorg je ervoor dat we als stichting zichtbaar zijn op alle social media kanalen waar mogelijke sponsoren zich bevinden. Tevens plaats je regelmatig nieuwe content op onze webste en breng je dat onder de aandacht bij onze leden en volgers.

Vergoeding

Als bestuursleden ontvangen we geen vergoeding voor ons werk voor de stichting. Daarentegen ervaar je hoe waardevol het is als je iets voor een ander kunt betekenen, leer je de cultuur en lokale mensen in Gambia kennen en verbreed je je sociale netwerk.

Interesse?

Heb je vragen of interesse, neem dan gerust contact op door een email te sturen naar: samenvoorgambia@gmail.com of stuur ons een DM op facbook of insta. Je mag natuurlijk ook bellen met Winette Schaper 06-14499091

 

 

 

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!