strepen

Een echo apparaat voor Gambia

Een jaar geleden hebben we een vraag gekregen vanuit een ziekenhuis in Gambia voor een echo-machine. In het hospitaal waren ze niet meer in het bezit van zo’n machine. Hierdoor was het al maanden onmogelijk om zwangere vrouwen te onderzoeken tijdens hun zwangerschap. We hebben de vraag breed uitgezet op social media, maar het bleek al snel dat het ontzettend moeilijk is om eendergelijke machine voor een betaalbare prijs in het bezit te krijgen. Het was dan ook geweldig nieuws om te horen dat Mathilde Krikken, samen met haar collega’s de schouders er onder hebben gezet en allerlei wegen hebben bewandeld om zo’n machine te bemachtigen.

         

Het is ze gelukt.

Afgelopen vrijdag hebben we de machine opgehaald en is het apparaat uitvoerig getest. Alles werkt en de machine is in zeer goede staat.

Mathilde heeft zelfs nog een inzamelingsactie gedaan onder de collega’s om naast de machine, het ziekenhuis ook te helpen met een hele doos gel zodat de echo-machine optimaal gebruikt kan worden.

Vandaag is de machine ingepakt en op transport gezet. Het ziekenhuis is inmiddels op de hoogte gesteld en is dolgelukkig met de te verwachten machine. Geweldig dat we zo breed geholpen worden en zo samen werken aan het welzijn van de mensen in het arme Gambia.

Delen
Een steentje bijdragen?
Wilt u ons steunen? Word lid van onze club!